Вентиляція на кухні без витяжки — чи реально?

ловец
Відправлено 4 дня, 20 годин тому в розділ ОСББ, переглянуто 33 раз(-ів)

Хто має досвід із кухнею без класичної витяжки? Робимо ремонт у квартирі, і виникла думка не встановлювати окрему витяжку через обмежений простір над варильною поверхнею. Цікавить, чи реально організувати нормальний повітрообмін іншими способами, щоб запахи не розходилися по всій оселі. Хотілося б почути практичні відгуки, а не лише поради з інтернету, бо на схемах усе виглядає красиво, а в житті буває по-різному.

Кількість коментарів: 3
  • анабель
    4 дня, 20 годин тому

Свого часу теж замислювалася над таким варіантом. У мене кухня поєднана з вітальнею, тому питання запахів було дуже важливим. Від витяжки відмовився через особливості меблів і спробував покластися на природну вентиляцію та приплив свіжого повітря через клапан у вікні. Працює це більш-менш нормально для легкого приготування їжі, але коли часто смажити або готувати щось із насиченим ароматом, ефект уже не той. Повітря оновлюється, проте не так швидко, як хотілося б. Якщо готуєте рідко, то такий варіант ще можна розглядати, але для активної кухні я б добре все прорахував заздалегідь.

• себастьян
    4 дня, 20 годин тому

Досвід показав, що багато залежить не лише від витяжки, а й від загальної вентиляції житла. У знайомих встановлена система примусової подачі та видалення повітря, тому навіть без кухонної витяжки дискомфорту майже немає. Натомість у старих будинках із забитими вентиляційними каналами ситуація зовсім інша. Після приготування їжі запахи довго залишаються в кімнатах, а на меблях поступово накопичується жирний наліт. Перед відмовою від витяжки я б радив перевірити тягу в шахті та оцінити, наскільки ефективно працює наявна система вентиляції.

• сулима
    4 дня, 20 годин тому

Коли облаштовував кухню в заміському будинку, теж намагався зрозуміти, чи можна обійтися без витяжки. Після консультацій із фахівцями дійшов висновку, що все залежить від того, як часто і що саме готується. Якщо переважають легкі страви, а приміщення має хороший повітрообмін, то певний час жити без витяжки цілком реально. Водночас для регулярного смаження, тушкування чи запікання варто продумати додаткові рішення. Під час пошуку матеріалів і комплектуючих для вентиляційних робіт мені трапився інтернет магазин Ваш Клімат https://vash-klimat.com.ua/ , де переглядав різні технічні товари для облаштування будинку. Згодом переконався, що якісна вентиляція складається з багатьох деталей, а не лише з одного пристрою над плитою. Через це раджу спочатку оцінити стан вентиляційних каналів, організувати приплив свіжого повітря, а вже потім приймати рішення щодо відмови від витяжки. Так менше шансів отримати неприємні запахи та зайву вологу на кухні.

Додати коментар
Форум
Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь, щоб залишити коментар!

Розділи
ОСББ

тут обговорюємо питання щодо створення та роботи ОСББ